icon-arrow-large-down icon-arrow-large-left icon-arrow-large-right icon-arrow-large-up icon-arrow-medium-down icon-arrow-medium-left icon-arrow-medium-right icon-arrow-medium-up icon-arrow-small-down icon-arrow-small-left icon-arrow-small-right icon-arrow-small-up icon-calendar icon-circle-arrow-down icon-circle-arrow-left icon-circle-arrow-right icon-circle-arrow-up icon-circle-bookmark icon-circle-play icon-circle-print icon-circle-share icon-clock icon-exit icon-exit-small icon-fullscreen icon-gallery icon-info icon-minus icon-mute icon-pause icon-pdf icon-play icon-plus icon-search icon-share icon-social-delicious icon-social-digg icon-social-facebook icon-social-google icon-social-google-plus icon-social-linkedin icon-social-mail-ru icon-social-myspace icon-social-pinterest icon-social-stumbleupon icon-social-twitter icon-social-vkontakte icon-social-weibo icon-social-xing icon-social-yahoo icon-social-youtube icon-sort icon-video icon-website icon-arrow-small-right-teaser

Exoblend® platen brengen tramontwerp naar nieuwe hoogten

Stijlvolle interieurs voor spoorvoertuigen – efficiënt vervaardigd met behulp van thermisch vormen

Omdat door de groei van de bevolking en de verstedelijking meer mensen zijn aangewezen op openbaar vervoer, zoeken fabrikanten voortdurend naar manieren om deze belangrijke vervoerswijze te verbeteren. Energieverbruik en milieubelasting reduceren, en tegelijkertijd de veiligheid en het comfort van passagiers maximaliseren zijn de hoofddoelstellingen van moderne transporttechnologie en -ontwikkeling. Zelfs de interieurs van treinen, metro en bussen zijn de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Wat eerst eenvormig en vaak oncomfortabel was, is nu stijlvol en bijzonder functioneel, met moderne ruime gangen en comfortabele zitplaatsen. Bovendien passen spoorexploitanten ook steeds vaker op hun eigen bedrijf afgestemde interieurs toe. Ze gebruiken speciale kleuren en oppervlaktestructuren om aan hun klanten een eigen imago over te brengen.

China South Railway Nanjing Puzhen had deze ideeën in gedachten bij het implementeren van nieuwe ontwerpen voor trams met een lage vloer in het Suzhou New District.

Het materiaal dat voldoet aan de behoeften van CSR: Exoblend® FR

Exoblend® FR is een brandvertragende PC+ABS blend-plaat die voldeed aan de eisen van China South Railway. Het  materiaal is gekozen door de technische afdeling van China South Railway voor de wandbekleding van zijn nieuwe tramontwerp van metrolijn nummer 1. Exoblend® FR platen bieden niet alleen het lichte gewicht dat gewenst is voor energiebesparing bij de exploitatie van spoorvoertuigen, maar beschikken ook over de kenmerken die nodig zijn voor het comfort en de veiligheid van passagiers. Het materiaal biedt maximale veiligheid voor passagiers. Het is vrijwel onbreekbaar en vandalismebestendig. De thermoplastische platen voldoen aan alle veiligheidseisen op het gebied van ontvlamming en rookvorming, en zijn bijzonder duurzaam.

Een ander kenmerk van de platen zijn de uitstekende thermovorm eigenschappen. Thermisch vormen biedt aanzienlijke kostenvoordelen voor kleine tot middelgrote productieseries in vergelijking met spuitgieten, componenten van plaatwerk en aluminium, PU- of SMCsystemen. Het is een uiterst efficiënt productieproces waarbij thermoplastische platen bij hoge temperaturen worden gevormd. Vergeleken met andere fabricagetechnieken kunnen besparingen oplopen tot 30% of zelfs tot wel 50%, afhankelijk van de afmetingen of de hoeveelheden. Vooral de gereedschapskosten zijn aanzienlijk lager.

Kies een stijl

De blend-platen zijn verkrijgbaar in aantrekkelijke kleuren, ontwerpen en oppervlaktestructuren waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor moderne interieurontwerpen.

Kennis en ervaring

Met behulp van onze ervaring op het gebied van openbaar vervoer, samen met de ontwerp-, veiligheids- en energieefficiënte eigenschappen van de thermoplastische platen, kon China South Railway Nanjing Puzhen de beoogde mooi gestroomlijnde en veilige spoortrams verwezenlijken.

Bron: China South Railway Nanjing Puzhen