icon-arrow-large-down icon-arrow-large-left icon-arrow-large-right icon-arrow-large-up icon-arrow-medium-down icon-arrow-medium-left icon-arrow-medium-right icon-arrow-medium-up icon-arrow-small-down icon-arrow-small-left icon-arrow-small-right icon-arrow-small-up icon-calendar icon-circle-arrow-down icon-circle-arrow-left icon-circle-arrow-right icon-circle-arrow-up icon-circle-bookmark icon-circle-play icon-circle-print icon-circle-share icon-clock icon-exit icon-exit-small icon-fullscreen icon-gallery icon-info icon-minus icon-mute icon-pause icon-pdf icon-play icon-plus icon-search icon-share icon-social-delicious icon-social-digg icon-social-facebook icon-social-google icon-social-google-plus icon-social-linkedin icon-social-mail-ru icon-social-myspace icon-social-pinterest icon-social-stumbleupon icon-social-twitter icon-social-vkontakte icon-social-weibo icon-social-xing icon-social-yahoo icon-social-youtube icon-sort icon-video icon-website icon-arrow-small-right-teaser

Exolon® SilentSound

Transparante geluidsbescherming voor mens en dier.

Transparante geluidsbescherming voor mens en dier

Het toenemende verkeer op snel- en spoorwegen zorgt voor steeds meer lawaai, wat een impact heeft op zowel mensen als dieren. Men werkt meer en meer met Exolon® om onze omgeving te beschermen tegen de impact van steeds toenemend lawaai. Zo worden transparante geluidswerende afschermingen gebruikt langs drukke snelwegen, autowegen en spoorwegen. De massieve polycarbonaatplaten van Exolon® SilentSound verminderen niet alleen het lawaai,  ze zijn bestand tegen de weersinvloeden, inslagen van puin bij botsingen en tegen vandalisme, zelfs bij temperaturen onder het vriespunt. Ze zijn ook nog eens transparant, waardoor ze naadloos integreren in hun omgeving. Om het welzijn te verzekeren van zowel de buurtbewoners als vogels zijn de platen optimaal beschermd tegen botsingen met vogels.

Bewezen kwaliteit

Exolon® SilentSound is speciaal ontworpen voor geluidsmuurtoepassingen Geluidswerende afschermingen van Exolon® voldoen aan de technische vereisten voor geluidsvermindering en de vraag naar veiligheid op de weg en de stabiliteit ervan, zoals vorm- en slijtvastheid.

Op zijn best door eenvoudige productie

Exolon® SilentSound is eenvoudig te vervaardigen en doet het hart van elke architect sneller slaan. De massieve platen kunnen koudgebogen of vlak worden geproduceerd. Bij het thermovormen kennen hun ontwerpmogelijkheden vrijwel geen grenzen. De platen wegen minder dan gebruikelijke bouwmaterialen, wat ze perfect maakt voor gebruik op bruggen. De platen zijn snel en veilig in gebruik, zonder bijkomende structuren of apparatuur.

Net dat beetje meer:

 • Vogelbescherming volgens ONR 191040
 • Anti-graffiti volgens NF F31-112
 • Geteste wandpanelen voor gebruik aan hogesnelheidslijnen met snelheden tot 250 km/u. 
 • 15 jaar garantie op breukvastheid en optische kwaliteit 
 • Lawaaivermindering tot 34 dB (DLR)
 • Verhoogde UV-bescherming - voor koudgebogen of vlak gebruik
 • Getest op veiligheid volgens EN 14388
 • 100% recyclebaar

Toepassingen:

 • Geluidsmuren voor gebruik langs snelwegen en spoorwegen

Beschikbaar in:

 • Transparant of gekleurd naar de wensen van de klant
  8/10/12/15/18 en 20 mm plaatdikte
Version:  
Type Title / Filesize Link
Product Data sheet data sheet (174 kB)
Productflyer Silent Sound flyer (432 kB)
Warranty Warranty (178 kB)