icon-arrow-large-down icon-arrow-large-left icon-arrow-large-right icon-arrow-large-up icon-arrow-medium-down icon-arrow-medium-left icon-arrow-medium-right icon-arrow-medium-up icon-arrow-small-down icon-arrow-small-left icon-arrow-small-right icon-arrow-small-up icon-calendar icon-circle-arrow-down icon-circle-arrow-left icon-circle-arrow-right icon-circle-arrow-up icon-circle-bookmark icon-circle-play icon-circle-print icon-circle-share icon-clock icon-exit icon-exit-small icon-fullscreen icon-gallery icon-info icon-minus icon-mute icon-pause icon-pdf icon-play icon-plus icon-search icon-share icon-social-delicious icon-social-digg icon-social-facebook icon-social-google icon-social-google-plus icon-social-linkedin icon-social-mail-ru icon-social-myspace icon-social-pinterest icon-social-stumbleupon icon-social-twitter icon-social-vkontakte icon-social-weibo icon-social-xing icon-social-yahoo icon-social-youtube icon-sort icon-video icon-website icon-arrow-small-right-teaser

Polycarbonaatplaten voor voertuigramen en als veiligheidsglas

Solide polycarbonaatplaatmateriaal van Exolon Group voldoet aan de hoogste normen voor optiek en resistentie tegen splinteren.

De solide polycarbonaatplaten van Exolon Group zijn een licht en duurzaam alternatief voor glas. De platen zijn glad en een veelzijdig inzetbaar materiaal voor het gebruik in zowel voertuigen als in op zware lasten berekend materieel.  Met kristalheldere zichtbaarheid en ongekende weerstand hebben deze polycarbonaatruit- en veiligheidsglasmaterialen een ideale combinatie van veiligheid, vorm en functie.

Voordelen in een oogopslag

  • Veiligheid - Extreme schokbestendigheid voldoet aan de ISO8083 en ISO8084 reguleringen voor beschermende constructies.
  • Zichtbaarheid - Een duidelijk zicht is verzekerd door deskundige extrusie, weerbestendigheid en een kraswerende oppervlaktebehandeling.
  • Ontwerpvrijheid - Solide polycarbonaatplaten kunnen door koud te buigen of door thermovormen gevormd worden, en past zo in vrijwel ieder voertuigraam of cabine.
  • Duurzaamheid - Bespaar op brandstof met beglazingsmateriaal dat maar de helft van glas weegt, en dat recyclebaar is in overeenstemming met de EU End-of-Life Vehicles Regulation 2000/53/EC.

Polycarbonaatplaatmateriaal en zijn toepassingen in de automotive

Solide polycarbonaatplaten van Exolon Group kunnen onder andere op de volgende manieren in de automotive worden gebruikt:

  • Achter- en zijruitenmateriaal in straatvoertuigen
  • Voorruitmateriaal voor recreatieve-, race-, politie- en andere speciale voertuigen.
  • Materiaal voor zonne- en panoramadaken
  • Lichtgewicht alternatief voor cabineglas in tractoren, bosbouwvoertuigen, etc.
  • Materiaal voor veiligheidsbeglazing en ruitbescherming voor tractoren

Casestudy: Polycarbonaat veiligheidsglas voor John Deere model E cabines

Materiaal: Solide GP 099 polycarbonaatplaten met een dikte van 12mm

Het verwerken van grote bomen vereist een voertuig dat extreme schokken kan weerstaan, evenals een optimale zichtbaarheid.  John Deere heeft GP 099 solide polycarbonaatplaten van Exolon Group gekozen voor hun E-Series bosbouwvoertuigen.  Bestand tegen grote schokken tot 11,600 joules en een statische belasting tot 17,800 newton, de cabineramen bieden de bestuurders een optimale bescherming evenals een zicht van 360 graden. 

Lees meer