icon-arrow-large-down icon-arrow-large-left icon-arrow-large-right icon-arrow-large-up icon-arrow-medium-down icon-arrow-medium-left icon-arrow-medium-right icon-arrow-medium-up icon-arrow-small-down icon-arrow-small-left icon-arrow-small-right icon-arrow-small-up icon-calendar icon-circle-arrow-down icon-circle-arrow-left icon-circle-arrow-right icon-circle-arrow-up icon-circle-bookmark icon-circle-play icon-circle-print icon-circle-share icon-clock icon-exit icon-exit-small icon-fullscreen icon-gallery icon-info icon-minus icon-mute icon-pause icon-pdf icon-play icon-plus icon-search icon-share icon-social-delicious icon-social-digg icon-social-facebook icon-social-google icon-social-google-plus icon-social-linkedin icon-social-mail-ru icon-social-myspace icon-social-pinterest icon-social-stumbleupon icon-social-twitter icon-social-vkontakte icon-social-weibo icon-social-xing icon-social-yahoo icon-social-youtube icon-sort icon-video icon-website icon-arrow-small-right-teaser

Overtuigend, zowel esthetisch als qua functionaliteit

Exolon® heeft in Gdansk weer nieuwe maatstaven gesteld

Het Europees kampioenschap wordt in 2012 in Polen en Oekraïne gespeeld. Voor de „PGE Arena Gdansk“ werd een overtuigende architectonische oplossing en totaalconcept geïmplementeerd op basis van kunststof platen, gemaakt van Exolon Group.

Er werden meer dan 45.000 vierkante meter speciale stadionplaten 3x25 ES uit Exolon® geproduceerd voor de “PGE Arena Gdansk”. Deze zullen zowel voor de overkapping van de tribune als voor de buitenzijde van de sportfaciliteit in Gdansk gebruikt worden. Een combinatie die in deze vorm nog nooit gerealiseerd werd. Bovendien werd iedere individuele Exolon®-plaat in zes verschillende tinten, tussen wit en amber, ingekleurd.

Het dak van de PGE Arena in Gdansk is gemaakt met gekleurde polycarbonaatplaten van Exolon Group

Het opvallende gebouwontwerp bekwam zijn van veraf zichtbare buitenhuid door de horizontale verwerking van de Exolon®-brugplaten. Elke plaat werd aan de open einden hermetisch afgedicht tegen waterpenetratie.

Vanwege de hoge windbelasting en de veiligheidsvoorschriften, werden de tot 6 m lange en 880 mm brede platen ingesloten in een speciale frameconstructie.

Hiermee draagt de arena het merkteken van de regio. Barnsteen, het goud van de Oostzee, werd volgens de wens van de ontwerper als kleuridee gebruikt en met behulp van onze innovatieve compounding technologie kon dit idee kon adequaat worden uitgevoerd.

Bron: RKW Rhode Kellermann Wawrowsky Architektur + Städtebau
Artur Rys ARDUKT Inzynieria Transportowa