icon-arrow-large-down icon-arrow-large-left icon-arrow-large-right icon-arrow-large-up icon-arrow-medium-down icon-arrow-medium-left icon-arrow-medium-right icon-arrow-medium-up icon-arrow-small-down icon-arrow-small-left icon-arrow-small-right icon-arrow-small-up icon-calendar icon-circle-arrow-down icon-circle-arrow-left icon-circle-arrow-right icon-circle-arrow-up icon-circle-bookmark icon-circle-play icon-circle-print icon-circle-share icon-clock icon-exit icon-exit-small icon-fullscreen icon-gallery icon-info icon-minus icon-mute icon-pause icon-pdf icon-play icon-plus icon-search icon-share icon-social-delicious icon-social-digg icon-social-facebook icon-social-google icon-social-google-plus icon-social-linkedin icon-social-mail-ru icon-social-myspace icon-social-pinterest icon-social-stumbleupon icon-social-twitter icon-social-vkontakte icon-social-weibo icon-social-xing icon-social-yahoo icon-social-youtube icon-sort icon-video icon-website icon-arrow-small-right-teaser

Vivak® Med

Transparante copolyester platen voor de medische sector

Vivak® Med zijn transparante platen van thermoplastische copolyester die voldoen aan de eisen van ISO 10993/USP klasse VI biocompatibiliteit. Ze combineren slagvastheid met uitstekende eigenschappen die nodig zijn voor het thermisch vormen, en met een hoge helderheid.

De EU heeft een nieuwe verordening betreffende medische hulpmiddelen (MDR)(1) gepubliceerd, die een regelgevend kader vormt om de veiligheid en werkzaamheid van medische hulpmiddelen te waarborgen. Het gebruik van Vivak® Med zal de OEM-fabrikant in staat stellen te voldoen aan de nieuwe MDR van de EU in termen van betrouwbaarheid en traceerbaarheid voor hun starre verpakkingen.

(1) Verordening (EU) 2017/745 van het Europees Parlement en de Raad van 5 april 2017 betreffende medische hulpmiddelen, tot wijziging van Richtlijn 2001/83/EG, Verordening (EG) nr. 178/2002 en Verordening (EG) nr. 1223/2009 en tot intrekking van de Richtlijnen 90/385/EEG en 93/42/EEG van de Raad.

  

De speciale pluspunten:

  • geschikt voor medische verpakkingstoepassingen
  • goede slagvastheid
  • uitstekende warmtevervormbaarheid
  • hoge helderheid

Toepassingen:

  • vaste medische verpakkingen
  • containers en trays voor medische hulpmiddelen
  • toepassingen waarbij contact met de huid ontstaat, zoals prothesen

Leverbaar in:

  • doorzichtige vorm
  • transparant blauw (op verzoek)
Type Title / Filesize Link
Brochure Vivak brochure (2 MB)
Product Data sheet Informatieblad (143 kB)
Technical Info Medical Reference Guide (143 kB)